T&T YDINVOIMASofia Virtanen 24.8. klo 06:16
Tutkimus: Ydinvoimaan panostavat maat edistyneet ilmastotavoitteissaan muita hitaammin
Euroopan maista tehty vertaileva tutkimus osoittaa, että ydinvoimaa lisärakentavat tai sitä suunnittelevat maat ovat edenneet ilmastotavoitteissaan muita hitaammin.
Sussexin ja Wienin yliopiston tutkijat jakoivat tutkimuksessa Euroopan maat kolmeen kategoriaan niiden ydinvoimasuhteen perusteella. Ryhmässä yksi ovat maat, joissa ei ole lainkaan ydinvoimaa, esimerkiksi Tanska, Irlanti ja Norja.
Ryhmä kaksi koostuu maista, joissa ydinvoimasta luopumiseen on selvä suunnitelma. Joukkoon kuuluvat muun muassa Saksa, Ruotsi ja Alankomaat.
Kolmannessa ryhmässä ovat Suomen kaltaiset maat, joissa ydinvoimaa on rakenteilla tai suunnitteilla lisää. Tähän ryhmään kuuluvat myös esimerkiksi Iso-Britannia, Bulgaria ja Unkari.
Tutkijat havaitsivat, että ryhmän yksi maissa kasvihuonekaasupäästöt olivat vähentyneet vuodesta 2005 keskimäärin kuusi prosenttia ja maat olivat kasvattaneet uusiutuvilla energianlähteillä tuotetun energian määrää 26 prosenttia kymmenessä vuodessa.
Ryhmän kaksi maissa päästöt olivat pudonneet peräti 11 prosenttia ja uusiutuvan energian tuotanto kasvanut 19 prosenttia.
Kolmanteen ryhmään kuuluvissa maissa uusiutuvien käyttö oli kasvanut 16 prosentilla ja päästöt itse asiassa lisääntyneet kolmella prosentilla.
_____________________________________________________
Britannia oli ainoa selvä poikkeus ydinvoimaa suosivissa maissa. Maan energiasta kuitenkin vain viitisen prosenttia tuotetaan uusiutuvilla, mikä on vähiten Euroopassa Luxemburgin, Maltan ja Alankomaiden jälkeen.
Tutkijat esittävät, että uusien ydinvoimaloiden vaatima valtava ajallinen, rahallinen ja ammattitaidollinen panos lukitsee kansakunnan ajattelemaan, että ”tästä ei ole paluuta”. Näin energiatekniikkapuolella keskitytään ”konservatiivisiin”, nykyisiä järjestelmiä säilyttäviin keksintöihin. Radikaalimmat tekniikat, kuten tuuli- ja aurinkovoiman kehittäminen, jäävät jalkoihin.
– Analyysi osoittaa, että ydinvoima ei ole kuin muut energiajärjestelmät. Sussexin yliopiston energiapolitiikan professori Benjamin Sovacool sanoo. – Jollei muuta, tutkimuksemme kyseenalaistaa ydinvoiman renessanssin lähitulevaisuudessa ainakaan Euroopassa.
* Tutkimus lyö TODELLA viemäriin SUPO- nettipoliisien väitteet siitä. Etteikö Saksa olisi kyennyt lyömään päästöjään alas ilman ydinvoimaa. Lisäksi tavoilla. Joihin Suomen kaltaiset ydinrikolliset eivät KOSKAAN OL-3-4 konkurssipesineen pääse!
Hienoa, että totuus tuodaan julki. -26% Saksan päästötavoite on todella huimaava. Kun Suomen kaltaiset maat ydinvoimalaan KASVATTAA päästöjään +3%! Eli ero on 30% luokkaa heittämällä! Miksi HITOSSA ydinala ei myönnä täydellistä mokaamistaan näillä näytöillä jo?
-----------
Arto Lauri 208. Geothermic. English sublite
https://www.youtube.com/watch?v=J5-CTvsUSVQ --------------------------------------------
Arto Lauri 206. ST1 English sublite
https://www.youtube.com/watch?v=qp0OWf8zt7E -------------------------------------
Arto Lauri 207. CCCP
https://www.youtube.com/watch?v=yOvtG4FJHzU -----------------------------
Arto Lauri 205. Hillary U-235
https://www.youtube.com/watch?v=vXMKEj_037U -----------------------