Aqua vitae kirjoitti:ridikulous kirjoitti:Ensinnäkin, mikä olisi mielestäsi tarpeeksi luotettava ja yksityiskohtainen lähde? Kerro yksi esimerkki. Paljon parempaa lähdemerkintää ei voisi Moskun tiedeknopeille toivoa, ja silti pyydät lisää. Osaat varmasti tutkivana skeptikkona itsekin etsiä kyseiset teokset noin esimerkillisten lähdemerkintöjen avulla.
Kyllä. Uskon Moskun lähteiden olevan hyvinkin kredibelejä, mutta kai täällä nyt ymmärretään, että en kykene saamaan käsiäni jokaiseen vuosien takaiseen tiede-lehteen tai arkistoon.
Myöskin linkkiä pyytäessäni toivon minulle osoitettavan lähinnä muita tätä argumenttia tukevia lähteitä. Näin jos argumenttia tuetaan monelta suunnalta, voin tehdä nootin, että argumentissa ei ole kontroversyjä. Tekee minulle paljon turvallisemman tunteen väitellä tämän argumentin puolesta tai vastaan. : )
Ja näissä tapauksissa joissa pyysin linkkiä, yritin myös hillitä (joko tahatonta tai tahallista) usein kreationistien käyttämää taktiikkaa, jota "minun piireissäni" kutsutaan infofloodaukseksi, periaatteena se, että vastapuoli yritetään hukuttaa infotulvaan saaden hänet hämilleen, että missä tässä pitäisi nyt väitellä.
Juuri tämän takia monissa julkisissa väittelyissä evol. - crea. osoitetaan ensin, onko väittelyn alue kenties; geologia, biologia, kosmologia etc. ettei tule kamppailtua osa-alueilla, joita toinen ei osaa.
Tarkoitatko, etten valjasta väitteitäni tarpeeksi monella eri lähteellä vaan laitan liian yksipuolisia lähteitä? Tämäpä ennenkuulumatonta! Johan olen laittanut tuonne Naturea, Timesiä, Scienceä, eri luentoja ja joitakin nettisivuja. Näiden kaikkien lähteiden toimitukset ja alkuperä ovat eri mutta sisältö kertoo samasta asiasta vahvistaen, ettei kyseessä ole virheellinen tieto.
Ja vaikka annat ymmärtää asian niin miten juuri sanoin ^, niin seuraavassa kappaleessa syytät minua informaatiofloodauksesta? Ahhahha!

"No nyt on piru merrassa!" sinua lainaten. Jos tämä on floodausta niin floodaat itsekin koko ajan. Jos minun pitää lopettaa lähteiden lisääminen, väittely on sinun osaltasi turvattu ja minulta putoaa pohja ja uskottavuus. Onko lähteitä siis liikaa vai liian vähän vai mikä niissä on vikana?
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:"Biomolekyylit ovat usein hyvin hauraita ja ne hajoavat pelkän säteilyn, entsyymien, veden ja hapen vaikutuksesta. laboratoriossa on DNA:n hajoamisnopeus 10000 vuodeksi. Sen jälkeen sitä ei pitäisi enää olla. "Miljoonien vuosien" säilymisen selitykseksi ei kelpaa meripihkan antama suoja sillä se on termodynaamisesti epävakaata. Myöskään täysin vedettömiä, hapettomia ja säteilyltä suojattuja ympäristöjä ei ole olemassa."
Olet oikeassa, mm. DNA ei säily meripihkassa. Mutta täysin vedettömiä paikkoja on kyllä olemassa.
Harvemmin löytyy kuitenkin vedettömiä paikkoja jossa ei ole myöskään happea ja säteilyä. Tällaisia tiloja voidaan synnyttää lähinnä vain laboratoriossa.
Katsotaanpas.
Vedetön = pystyy olemaan,
hapeton = pystyy olemaan,
vedetön + hapeton = pystyy olemaan
säteilytön = Kyllä se iso kerros hiekkakiveä heikentää säteilyä sen verran ekspotentiaalisesti, että se ei periaatteessa hajota kudosta. Vanhin DNA mitä on vahvistettu löytävän on 400,000 vuotta vanhaa, minulla ei ole hajuakaan mistä olet saanut nuo juttusi tuonne sivulle yhdeksän.
Se tyrannosauruksen luukin sisälsi vain kudosta, ei DNA:ta, sillä se oli jo hajonnut..
Tavanomaiset säteilyt voivat tunkeutua riittävän voimakkaina pariin kymmeneen metriin saakka maan alle. Muutama kymmenen metriä riittää suojaamaan tavanomaisimmilta säteilylajeilta. Kosminen säteily sisältää kuitenkin hyvin läpitunkevan komponentin, myonit, jotka voivat tunkeutua jopa satojen metrien syvyyteen.
Vedetön+hapeton+säteilytön = erittäin harvinainen tila luonnossa. Niin epätodennäköinen, ettei ne kaikki kymmenet pehmytkudoslöydöt olisivat voineet olla tällaisessa tilassa. Niiden täytyy olla nuorempia mitä on arveltu.
Ei unohdeta myöskään luonnon happoja ja emäksiä joita on kaikkialla myös maan alla. Ne tuhoavat pehmytkudokset enintään 10 000 vuodessa. Muistetaan myös dinosauruksissa itsessään olleet bakteerit jotka aloittavat kudoksen hajoittamisen välittömästi ja lisääntyvät jatkuvasti.
"Minulla ei ole hajuakaan mistä olet saanut nuo juttusi tuonne sivulle yhdeksän": lähteet (ehkä linkkejäkin) tulossa seuraavaan viestiini.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:”Vaikka kaikki tutkimustulokset viittaisivat älykkääseen suunnittelijaan, tämä olettamus täytyy hylätä tieteellisestä tarkastelusta, koska se ei ole naturalistinen” (Nature 30.9.1999)."
Tämä on täysin totta. Tiede ei hyväksy ei-naturalistisia selityksiä ja näin pitää ollakin. Ja edes suurin osa tutkimustuloksista ei viittaa älykkääseen suunnitteluun. Ehkä todella vääristeltyinä...
Siinä tapauksessa evoluutio on luonnonlaki. Tämä estää väittelyn aiheesta ja evoluutio on "turvattu". Tutkimustuloksista olen täysin eri mieltä. Hyvin usein tutkiessani asioita, huomaan että tutkimustuloksiin on rinnastettu väkisin aputeorioita ja "jos"- oletuksia jotta ne sopisivat yhteen evoluution kanssa.
Wut? Luonnonlaki? "Turvattu"? Evoluution voi todistaa vääräksi niin monella tapaa ja niin yksinkertaisesti, kuten olen ehkä aiemmin viitannut. Tähänkään ei tarvita supernaturalistisia olentoja.
Toistan hieman tarkemmin ja selkeämmin:
Jos älykäs suunnittelu hylätään ja poistetaan kokonaan tieteen ja evoluution ajatusmaailmasta eikä mitään siihen liittyviä ehdotuksia, teorioita ja viittauksia hyväksytä vaikka todisteet viittaisivatkin niihin, niin evoluutio voidaan määritellä jo luonnonlaiksi jota ei saa kyseenalaistaa. Tämä estää kriittisen keskustelun aiheesta ja evoluutio on turvattu.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:"Ovatko linnut todella dinosaurusten jälkeläisiä kuten evoluutio pääosin väittää?"
Linnut ovat kyllä dinosaurusten jälkeläisiä kyllä.
Dinosauruksen kehittyminen linnuksi edellyttää suomujen muuttumisen suliksi, aineenvaihdunnan muuttumisen vaihtolämpöisestä tasalämpöiseksi, sydämen muuttumisen nelilokeroiseksi ja keuhkojen muuttumisen läpivirtauskeuhkoiksi. Lentotaidon kehittyminen edellyttää uudenlaisen hermostollisen, anatomisen ja fysiologisen yhteistoiminnan syntyä luiden, lihasten ja aivojen kesken. Dinosauruksen paljetyyppisen keuhkon muuttuminen linnun läpivirtausjärjestelmäksi edellyttää evoluutionkin kannalta liian suurta geenien muutosta. Siksi jotkut tiedemiehet ovat erimielisiä asiasta. Sen monimutkaisen anatomisen ja fysiologisen kokonaisuuden synnyn mekanismit ja mahdolliset välimuodot ovat tuntemattomia. Darwin itse totesi: "mikäli voitaisiin osoittaa, että on olemassa jokin monimutkainen elin, joka ei olisi voinut kehittyä lukuisten pienten, toisistaan seuraavien muutosten kautta oletetusta esi-isän elimestä, teoriani romahtaa". Tuntuu mahdottomalta, että pallealla hengittävä eläin kehittyisi lintujen tavoin hengittäväksi eläimeksi koska välimuodon hengitys olisi erittäin ongelmallista.
Tohtori Ruben:
"Aivan viime aikoihin asti on arveltu lintujen polveutuneen näistä dinosauruksista. Maksaa mäntänä käyttävä palleahengitys aiheuttaa ongelman. Ensivaihe siirryttäessä tästä vaiheesta linnun ilmaonteloihin olisi edellyttänyt välimuodoilla pallean reikää. Tästä olisi välittömästi ollut seurauksena koko hengityskoneiston toiminnan kyseenalaistaminen, eikä tästä olisi seurannut valintaetua."
Kaikki nykyisten lintujen lahkot ilmaantuivat evoluution mukaan räjähtävällä nopeudella liitukaudella. Näin merkittävä lajiutuminen hyvin lyhyessä ajassa vaikuttaa epätodennäköiseltä (Science, 1995, 267: 637-638).
Mikä valintapaine on voinut pakottaa dinosaurukset lentämään? Hyönteisten kiinniottaminen keskeneräisiä siipiä käyttäen ei ole riittävän vakuuttava selitys. Kuva:
http://www.omniology.com/DINO-BIRD-FAIRY-TALE.jpg. Miksi esimerkiksi kissa kehittyisi linnuksi jos se tykkää siepata perhosia ja kärpäsiä ilmasta? Mitä valintaetua sellaiselle paljon syövälle lihansyöjälle olisi muuttaa ruokavalionsa hyönteisiksi? Sama pätee dinosauruksiin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pterosaur || Joten Pterosauruksia ei koskaan ollut olemassa?
Pterosaurukset eivät ole lintuja eivätkä dinosauruksia. Ne ovat aivan oma eläinluokkansa tyyliin: sammakot, muurahaiset, kalat, valaat, linnut, pterosaurukset. Ne eivät kuitenkaan ole liskojen ja lintujen välivaiheita sillä ne kuolivat evoluutionkin mukaan sukupuuttoon eivätkä lajiutuneet uusiksi lajeiksi. Lintujen väitetään kehittyneen maalla eläneistä pienistä dinosauruksesta.
Tämän näköisistä:
http://www.koulut.naantali.fi/Ilmoitust ... t/Troo.GIFTämän näköisiksi:
http://www.fmnh.helsinki.fi/verkkonaytt ... pteryx.JPGJa siitä edelleen linnuiksi.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:Archaeopteryxiä ei nykyään voi pitää välimuotona koska sen fossiileista on löydetty lintujen keuhkoille tyypilliset ilman täyttämät ontelot (Proceedings of the Royal Society of London, Series B. 267, 2501-2505 (2000)). Se on siis sukupuuttoon kuollut lintu.
Mikä ihmeellinen käsitys teillä kreationisteilla on "transitionaalisesta fossiilista"? Archaeopteryx on
esimerkillinen välimuoto juurikin sen takia, että sille on kehittynyt linnun keuhkot. Sehän juuri on todiste kehityksestä oikeaan suuntaan.
Periaatteesa kaikki fossiilit ovat "välimuotoja". Ei ne ole mitään crocoduckeja, vaan ihan oikeaa hidasta kehitystä suuntaan tai toiseen. Tiktaalik on yksi ja archaeopteryx on toinen vallan mahtava esimerkki tällaisesta evolutiivisesta toiminnasta.
Jos et hyväksy archaa todistamaan kehitystä, sinulle ei tule kelpaamaan mikään fossiili, sillä harvemmin ne tuon paremmaksi menevät.
Archaeopteryxilla oletettiin olevan se hukassa ollut liskon ja linnun välimuodon hengityselimistö mutta sillä ilmenikin tavallinen linnun hengityselimistö. Täysin kehittyneet linnun hengityselimet ovat evolutionisteille hyvin kiusallinen ilmentymä tuolle aikakaudelle kartoitetusta maakerrostumasta.
http://rocek.gli.cas.cz/Rekonstrukce/Ar ... 0small.jpg Selvä lintu.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:"Joku asiantunteva tiedemies on sanonut: "Tässä vaiheessa tiedämme evoluutiosta sen, ettei elämä voi saada alkuaan tällä planeetalla." Onko alkusolun kaikki järjestys DNA mukaanlukien lähtöisin siis jostain toiselta taivaankappaleelta jossa vallitsee aivan erilaiset olosuhteet? En usko, sillä Peter D. Ward ja John Brownlee toteavat kirjassaan Rare Earth, että todennäköisyyslaskelman perusteella Maa on ainoa planeetta koko maailmankaikkeudessa, missä olosuhteet ovat sellaiset, että biologinen elämä voi pysyä hengissä. Nämä tiedemiehet eivät usko Jumalaan. Kyseinen tutkimus ei ole ainoa ja Maa on jo ajat sitten todettu yliluonnollisen yksilölliseksi ja täydellisen poikkeukselliseksi paikaksi. Muuta elämää ei avaruudessa mitenkään voi olla. Kaikki luonnonvakiot kuten painovoima ja atomeja koossa pitävät voimat ovat miljoonasosien tarkkuudella oikein valitut, jotta elämän kannalta välttämättömiä aineita kuten hiiltä ja happea voi olla olemassa ja elämän mahdollistavat valkuaisaineet voivat laskostua entsyymeiksi. Professori John D. Barrow toteaa kirjassaan The Constants of Nature, että vaihtoehtoja on ollut valtavasti ja mahdollisuuksia vain yksi."
"Joku asiantunteva tiedemies..." LOISTAVA aloitus. Melkein täydellinen argument from authority. Onnittelut.
Peter D. Ward ja J. Brownlee voivat mennä tekemään tutkimuskensa uudestaan. Hävetköön.
Pelkästään linnunradalla on arvioitu olevan vähintään miljoona eksoplaneettaa, jotka saattaisivat olla pohjia elämälle. (TIEDE-lehti joskus viime vuodelta).
Ja luonnonvakiot my ass. Kepeästi voidaan poistaa mm. painovoima ja "weak" ja silti elämällä ei esim. molekyylitasolla olisi mitään ongelmia. Miljoonasosien tarkkuudella valitut ;DDDDDDDDD.
Kyllä kanssa tuo Barrow saa nyt olla kovin ylpeä teoksestaan.
Eksoplaneettoja on löydetty 344 kappaletta, entä sitten? Älä luule, että ne ovat niitä spekuloituja "maan kaltaisia planeettoja" (joita on vain pari, ja niidenkin sisältämään mahdolliseen elämään on suhtauduttu hyvin kriittisesti ja teoriat ovat vahvasti kyseenalaistettuja).
http://fi.wikipedia.org/wiki/EksoplaneettaKiinnitän huomionne erääseen kohtaan linkissä:
"Havaittujen eksoplaneettojen muodostamat "aurinkokunnat" eivät ole saman tyyppisiä kuin omamme. Monet eksoplaneetat kiertävät lähellä keskustähteään tai hyvin soikeilla radoilla. Monet löydetyt eksoplaneetat ovat "kuumia jupitereita", karkeasti Jupiterin massaisia jättiläisplaneettoja, jotka kiertävät emotähteään hyvin lähellä, noin 0,05 AU:n päässä. Spektroskooppisella menetelmällä onkin helpointa havaita hyvin massiivinen "kuuma jupiter". Monet kauempana olevat eksoplaneetat ovat soikeilla radoilla."
Niin, nyt on löydetty 347, ja niitä arvellaan olevan eksponentiaalisesti enemmän. TODELLA PALJON enemmän. Kunhan sanon vain, että emme ole niin kovin erilaisia täällä päin maailmankaikkeutta.
Olipa eksoplaneettoja sitten 1000 tai vaikka 1000 000 000 000 linnunradassa, niin se ei muuta asiaa mihinkään. Eksoplaneetat ovat järkyttävän kylmiä ja jotkut myös järkyttävän kuumia. Niiden kiertoratojen sijainnit vaarantavat ne liian usein meteoriittien törmäyksille. Ovathan ne suurin piirtein samaa ainetta ym. mutta elämä niissä on erittäin epätodennäköistä evoluutionkin kannalta. Kyllä Maa on tässä asiassa aivan poikkeus.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:Miten muuten voit päteä tuolla "Joku asiantunteva tiedemies..." jos itse sanot samassa viestissä hieman myöhemmin "TIEDE-lehti joskus viime vuodelta"?
Koska joku asiantunteva tiedemies voi olla kuka tahansa individuali, joka saa suoltaa rauhassa ihan mitä tahansa. Tiede-lehti on journalismia, joka on tarkkaa ja jolla on lähteet. Sitä minä vain..."
No tuo pehmittää asiaa jonkin verran.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti: "Solun itsenäisen syntymiseen uskominen on yhtä omituista kuin litteään maahan uskominen."
Näyttää siis siltä, ettet ole opiskellut aiheen saralta ollenkaan.
Käytät tässä muuten loogista virhepäätelmää "ad hominem"
Teoria alkusolun synnystä kehittyi aikana jolloin solun oletettiin olevan pelkkä hyytelöpisara. Nykyän tiedetään, että solu:
1. Vastaanottaa ravinteita ratkaisten ensin, mitä ravinteita se vastaanottaa ja mitä ravinteita se hylkää.
2. Imee ja luovuttaa vettä tarpeittensa mukaisesti.
3. Valmistaa kaikkia niitä aineksia, joista se koostuu.
4. Yhdistää nuo ainekset oikealla tavalla uuden solun muodostamiseksi.
5. Valjastaa kaikkiin toimintoihinsa tarvitsemansa energian.
6. Varastoi energiaa, raaka-aineita ja valmiita tuotteita myöhempää käyttöä varten.
7. Tuottaa muualla tarvittavia kemikaaleja kuten antibiootteja ja eksoentsyymejä.
8. Luovuttaa näitä kemikaaleja kuona-aineiden ohella.
(Luettelo suosii evoluutiota kohtuuttomasti sillä asiat ovat selitetty erittäin typistetysti)
Solussa on useita eri osia joilla jokaisella on omat monimutkaiset tehtävät ja toiminnot. Osat tekevät jatkuvasti myös erittäin harmonista yhteistyötä. Osia ovat esimerkiksi eläimen solun flagellum, sentroli, tumakelmu, huokoset, nukleoli, lysosomi, kromosomi, ribsomit, vakuolit, endroplasmaverkko, Glogin laite, DNA molekyylit, mitokondriot ja soluketto.
Tarkastellaan esimerkkinä yhtä osaa. Otetaan vaikka solukelmu:
Se "päättää" mitkä aineet saavat tulla soluun ja mitkä aineet saavat lähteä solusta. samanlainen kelmu ratkaisee myös kyseisten aineiden tarkan määrän. Tässä ei ole kuitenkaan kyse yksinkertaisesta seulonnasta. Solukelmu on erittäin valikoiva. Se sallii kummankin suuntaisen kulun joillekin ainehiukkasille, yksisuuntaisen kulun joillekin muille, mutta joitakin se ei päästä lävitse lainkaan. Jotkin ainehiukkaset siirtyvät kelmussa olevien huokosten läpi imeytymällä ja toiset eräänlaisella pumppausmenetelmällä. Aineiden sisään ja ulos siirtyminen voi tapahtua samanaikaisesti.
Solukelmusta lähtee sormen tapaisia ulokkeita, jotka kiertyvät toisiaan kohti ja sulkevat sisäänsä ravintoaineita sisältävän pikku vesipisaran. Kelmu voi myös painua kuopalle ja sulkea sisälleen haluamansa vesipisaran. Kummassakin tapauksessa ravintoaineet sulkeutuvat pieneen kalvopintaiseen pussiin, joka liikkuu hitaasti sisäänpäin, irtoaa solukelmusta ja muuttuu osaksi solun sisustaa.
Katsokaa miten upea solu onkaan:
http://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/http://fi.wikipedia.org/wiki/Soluhttp://fi.wikipedia.org/wiki/Endoplasmakalvostohttp://fi.wikipedia.org/wiki/Golgin_laitehttp://fi.wikipedia.org/wiki/Lysosomihttp://fi.wikipedia.org/wiki/Mitokondriohttp://fi.wikipedia.org/wiki/Peroksisomihttp://fi.wikipedia.org/wiki/RibosomiAnteeksi "infofloodaus"
Oletettu alkusolu oli toki hieman yksinkertaisempi mutta vähimmäisvaatimukset olisivat olleet pääpiirteittäin nämä:
1. Ravinnon hankkimiseen liittyvät toiminnat - ravintoaineiden tunnistaminen ja niiden siirtyminen soluun.
2. Toiminnat, joiden avulla ruoka sulaa, muuttuu ravinnoksi ja muokkautuu uusiksi raaka-aineiksi.
3. Kemialliset reaktiot, joiden avulla muutamat näistä raaka-aineista muuttuvat energiaksi, joka käytetään lämpönä tai muiden kemiallisten reaktioiden liikkeelle panijana.
4. Kemialliset reaktiot, joiden avulla raaka-aineet muuttuvat solun kehitykselle ja elämälle tarpeellisiksi aineiksi - kasvuun, vaurioiden korjautumiseen liittyvät reaktiot.
5. Toiminnot, joiden avulla kuona-aineet ja tarpeettomat sivutuotteet poistuvat solusta.
(Luettelo suosii evoluutiota jälleen kohtuuttomasti sillä asiat ovat selitetty erittäin typistetysti)
Tämä kaikki on täytynyt esiintyä samanaikaisesti siinä yhdessä alkusolussa.
Kemikaalit, joita nämä tapahtumat edellyttävät, ovat:
1. DNA
2. Neljä eri deksiribotidipyrofosfaatia.
3. Yksi molekyyli DNA-polymeraasia.
4. Ribotidifosfaatteja.
5. Yksi molekyyli RNA polymeraasia.
6. 20 eri aminoakyylinukleotidia.
7. Yksi molekyyli aminoakyyli RNA polymeraasia.
(Luettelo suosii evoluutiota jälleen kohtuuttomasti sillä asiat ovat selitetty erittäin typistetysti)
Yhdellekään näistä solulle välttämättömistä kemikaaleista ei olisi merkitystä, ellei kaikkia muita olisi saatavilla. Mitkään korvikkeet eivät olisi mahdollisia.
Aqua vitae, sinä kun tunnut tietävän tästä jotain enemmän kuin minä, kerro minulle, millä mekanismilla nämä solun toiminnot, rakenteet ja kemikaalit ovat löytäneet yhteisen rakenteen ja organisoidun toimintatavan jossa kaikki toimivat pelottavan viisaalta näyttävässä harmonisessa yhteistyössä? Toisin sanoen, miten alkusolun itsenäinen syntymiseen uskominen on järkevämpää kuin litteään maahan uskominen?
ezdaroth kirjoitti:Evoluutio on tämän yhteiskunnan rakentamisen mahdollistanut, mikäli jonkun itsehillintä pettää ja henkilö tekee jotain radikaalia yhteiskuntamme sääntöjä vastaan, on silloin yleensä tällä henkilöllä ongelma. Ei se, että meillä on pikkuaivot, joissa voi tulla vaikka mitä luontaisia vaistoja, anna syytä antaa valtaa näille vaistoille ja sotia yhteiskuntamme sääntöjä vastaan.
Onko todella niin, että pikkuaivot ovat moraalisen harkintakykymme lähde? Minä en ole koskaan kuullut mitään tuollaista. Vaikuttaisi että pikkuaivoilla ei ole mitään tekemistä järkevän ajattelun kanssa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pikkuaivotezdaroth kirjoitti:Nykyisten uskontojen hyvät puolet kuitenkin vähän kärsivät vanhentuneista säännöistä (lista on pitkä, mutta esimerkiksi raamattu kehottaa rajoittamaan orjien hakkaamista vähäsen, ettei orjan arvo heikkene. Mikäli rahapula yllättää, on tyttären myyminen orjaksi ihan ok.)
Osoita minulle Raamatun kohdat joissa noin sanotaan. Muistan kyllä jotain tuollaista mutta minusta tuntuu että liioittelet. Eikö orjien hakkaaminen kielletä kokonaan? Käsittääkseni Vanhan Testamentin aikana eläneet Jumalaan uskovat kohtelivat orjiaan lähes perheenjäseninä. Vähän kuten nykyään maatilan omistajilla on renkejä. Orjalle oli suoranainen pelastus jos Jumalaan uskova osti hänet.
ezdaroth kirjoitti:Tieteelliset teoriat myös harvemmin aiheuttavat sotia (poikkeuksena uuden teknologian keksiminen ja heikompien alistaminen), mutta uskonnollisten teorioiden puitteissa sotia kuitenkin syttyy kokoajan. Ihmiset kuolevat, koska tappelevat siitä, mitä kuuluu uskoa. Tähän tietty yhdistetään "rättipäät" heti ensimmäisenä, mutta jos ei unohdettaisi niitä ristiretkiä?
Napoleon, Hitler, Stalin... kukaan heistä ei varmasti uskonut minkäänlaiseen Jumalaan. Ei varmasti myöskään ne monet ristiretkeläiset uskoneet sydämessään. Ristiretkien johtajat käyttivät uskontoja vallallisesti hyödyksi eivätkä nämä tyypit ole mitenkään verrattavissa Raamatun mukaisesti eläviin ihmisiin jotka eivät ole koskaan hyökänneet minnekään.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:"Nopean muuntautumisen mekanismeja ei tunneta. Ne ovat mahdottomia vaikka aurinko säteilisikin toisella tavalla tai vaikka magneettikenttä muuttuisikin ym. On erittäin vaikeaa ottaa esille mitään tekijää joka olisi saanut nopeaa muutosta aikaan. Hitaan muutoksenkin kanssa on jo aivan tarpeeksi ongelmia eikä senkään mekanismeja käytännössä tunneta. Ja tuo, ettei välimuotoja olisi ollenkaan... sitä tapahtuu vain scifikirjoissa Ajattele nyt. Mikä saisi eläimen muuttumaan omana elinaikanaan toiseksi lajiksi? Se edellyttää täysin uutta DNA pohjaa joka loisi täysin uuden anatomisen rakenteen joka poikkeaa entisestä fysikaalisissa monimutkaisissa kokonaisuuksissa."
En ymmärrä argumenttiasi.
Yritin tehdä Wespalle selväksi, ettei "nopea evoluutio" voi järkevällä ajattelulla olla mahdollista. Ymmärrät varmaan itsekin, että tällaisen tapahtuman mekanismit ovat täysin tuntemattomia ja ennalta kumottavissa nykytieteen avulla.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:"Henkilön, joka ei ole opiskellut epäorgaanista ja biokemiaa korkeakoulutasolla, ei kannattaisi otaa mitään kantaa kemialliseen evoluutioon. Tiedän kyllä luomiskertomuksen kannattajia jotka hallitsevat nämä asiat."
Toki toki. Ja he ilman sitä koulutusta vai koulutuksen kanssa?
Ymmärtääkseni koulutuksen kanssa. Esimerkkinä:
Pekka Reinikainen, kreationisti, lääkäri, kirjailija ja poliitikko, joka kuuluu Kristillisdemokraattiseen puolueeseen. Hän on Helsingin kaupunginvaltuuston ja kirkolliskokouksen jäsen. Valmistui lääkäriksi Ranskan Montpellierissä. Hän on toiminut lääkärinä yli 30 vuotta ja terveyskeskuksessa opettajalääkärinä Helsingin yliopiston lääketieteen opiskelijoille harjoittelujakson aikana.
(Häneltä olen lainannut ja lyhennellyt melkoisesti tekstiä tänne. Täysi kiitos Reinikaiselle)
Toinen on Joan Beltz Roberts. En ole täysin varma seuraavista mutta muita vastaavia tiedemiehiä ovat Asa Thoresen, Leonard N. Hare, Robert E. D. Clark, Harold G. Coffin, Lloyd E. Downs, Robert A. Magnusson, James R. Van Hise, Richard M. Ritland ja T. Joe Willey.
Aqua vitae kirjoitti:Mosku kirjoitti:"Darwinistisen maailman..."
Darwinismi EI ole käsite. Evoluutioteorian kannattajat eivät ole "darwinisteja". Olen opettanut tämän jo yhteensä seitsemälle eri kreationistille. Kahdeksas lisätty.
Kiitos. Tiesin tuon kyllä mutta sana pulpahtaa aina joskus vahingossa.
Tuosta tuli muuten mieleen... olisi kiva nähdä aiemmat väittelysi. Linkitä vain jos ne on jossain netissä.