Sivu 1/1

Ayhan Infire

Lähetetty: 10 Marras 2023, 15:27
Kirjoittaja Andromeda
https://youtu.be/uA9R8FPooj4?si=uHgW_a75fW8551UO
Verenpunainen taivas, jotain selittämätöntä alkaa maailmassa

Re: Ayhan Infire

Lähetetty: 11 Marras 2023, 23:20
Kirjoittaja Andromeda
Miksi Hitler vihasi Juutalaisia?
https://youtu.be/wzMypV8V3EI?si=iTXvZFwxp-5R3ZzQ

Re: Ayhan Infire

Lähetetty: 12 Marras 2023, 10:42
Kirjoittaja ekhnaton
Andromeda kirjoitti:https://youtu.be/uA9R8FPooj4?si=uHgW_a75fW8551UO
Verenpunainen taivas, jotain selittämätöntä alkaa maailmassa


Minusta se on kaunis rubiinin punainen. "Pahaenteisyys" on kyseisen henkilön omassa mielessä. Indonesiassakin näkyi rubiinin punainen taivas joitakin vuosia sitten.

Buddhalaisessa, Jainalaisessa ja Hindumytologiassa kunkin maailman keskuksena on Sumeru-vuori, jonka yläpuolella sijaitsee taivasmaailmoja monia tasoja. Sumeru-vuori on nelitahokas, kuin huipullaan seisova pyramidi. Yksi sen tahoista on rubiinin värinen, toinen safiirin sininen, kolmas kullan keltainen ja neljäs on väritön ja läpikuultava kuin kristalli (tai valkoinen). Päivällä näkemämme taivas on sininen johtuen siitä että Meru-vuoren sininen taho on silloin meihin päin. Öiseen aikaan kristallinen taho on näkyvissä, ja sen läpikuultavuuden vuoksi näemme silloin muihin sfääreihin. Kullan keltainen ja rubiinin punainen taho näkyvät vain harvoin. Olen kerran nähnyt kultaisen aamuruskon, jolloin lähes koko taivas oli kirkkaan keltainen. (the Golden Dawn).

Eri traditioissa on erilaisia käsityksiä Sumeru- tai Meru-vuoresta. Ylläoleva on eräs niistä. Siperian kansoilla, kuten myös muinais-suomalaisilla kansoilla, on ollut lukuisa määrä vastaavan kaltaisia käsityksiä taivasta kannattelevasta pylväästä, vuoresta, tapista tai naulasta. Suomalainen Uno Harva on kertonut niistä kirjoissaan Suomalaisten muinaisusko ja Elämänpuu. Taivaannaula ja Sumeru-vuori sijaitsevat useiden mutta ei aivan kaikkien perinteiden mukaan Pohjantähden kohdalla, koska kaikki tähdet kiertävät Pohjantähden eli Taivaannaulan tai Meru-vuoren ympäri.
Eteläisellä pallonpuoliskolla käsitys on luonnollisesti ollut toisenlainen.